Wat is een stoelmassage?

Het woord zegt het al: een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en je (boven)lichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachtenomdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor neemt de productiviteit en energie op de werkvloer toe.

De voordelen van een stoelmassage:

 • Stress verlagend voor werknemers
 • Voorkomt RSI-klachten
 • Bevordert de productiviteit
 • Verlaagd ziekteverzuim

De stoelmassage is zeer geschikt voor mensen die:

 • Veel achter een computer werken
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten.  Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden. Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten.

Waar kan een stoelmassage plaatsvinden?

Voor een stoelmassage is maar weinig ruimte nodig. Daarnaast kan de kleding tijdens de stoelmassage worden aangehouden. Hierdoor is bijna elke locatie geschikt voor een stoelmassage. Wel is het prettig om de massages in een afgesloten ruimte te laten plaatsvinden, zodat er niet te veel afleiding is en je volledig ontspant tijdens de massage.

Heb je vragen?

Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 40 17 123 of info@massageprofs.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen via de onderstaande buttons.

Stoelmassage en zwangerschap

De meningen zijn verdeeld over de vraag of je tijdens je zwangerschap een stoelmassage mag ondergaan. Sommige masseurs raden het absoluut af, terwijl anderen beweren dat het juist goed is om gemasseerd te worden tijdens de zwangerschap.

Over één ding zijn eigenlijk alle masseurs het eens: tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap moet je extra voorzichtig zijn.  De reden hiervoor is dat de eerste drie maanden van de zwangerschap worden gezien als de meest kritische periode.

De masseur kan dan een aangepaste stoelmassage geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een massage van het hoofd, de armen en handen.

Bij MassageProfs geloven wij dat stoelmassages zeer geschikt zijn voor zwangere vrouwen (na de eerste drie maanden). De stand van de massagestoel is gemakkelijk aan te passen, waardoor een prettige houding aangenomen kan worden. Daarnaast houden onze stoelmasseurs tijdens hun massage uiteraard rekening met de zwangerschap.

Wanneer mag iemand niet gemasseerd worden?

In bepaalde gevallen is het verstandig om geen stoelmassage te ondergaan. Zo raden wij stoelmassage af wanneer je griep of een andere infectieziekte hebt. Doordat massage de bloedcirculatie beïnvloedt, is het goed mogelijk dat de symptomen verergeren. Wanneer je onder behandeling bent van een specialist (bijvoorbeeld een fysio- of manueeltherapeut) dan adviseren wij altijd even met de behandelaar te overleggen alvorens de stoelmasseur te bezoeken. Daarnaast zijn huidirritaties, ernstige rugpijn en kneuzingen redenen om niet gemasseerd te worden. Heb je last van fysiek ongemak en twijfel je of je gemasseerd kunt worden? Overleg dan even met onze stoelmasseur.

Bewezen resultaat na stoelmassage:

 • Publiekstrekker tijdens alle evenementen
 • Bezoekers blijven langer bij jouw event of stand
 • Laagdrempelig en comfortabel
 • Positieve associatie met merk of bedrijf

Nieuwsgierig naar een stoelmassage of wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op met MassageProfs en ontvang een vrijblijvend voorstel op maat!

085 40 17 123

info@massageprofs.nl
stoelmassages in heel Nederland  Verstuurt het contactformulier uw bericht niet? Dan kunt u ons bereiken via info@massageprofs.nl of 085 40 17 123.