De soorten stoelmassage

De stoelmassages die onze masseurs geven, bestaan uit een massage van de rug, schouders, nek, armen, handen en het hoofd. De massages zijn een combinatie van verschillende technieken, zoals de klassieke, Thaise en drukpuntmassage. De stoelmassage is een ontspanningsmoment dat ongeveer 15-20 minuten duurt en wordt gegeven in een speciale massagestoel.

Stoelmassage in de regio

MassageProfs logo only transparant tiny

 Massagetechnieken van de stoelmassage op het werk
De methode die wij gebruiken tijdens onze massage is ontwikkeld in samenwerking met verschillende masseurs, artsen en fysiotherapeuten. Vervolgens is de methode getest op en geëvalueerd met cliënten. Zo hebben wij de meest effectieve en ontspannen stoelmassage weten te creëren, gebaseerd op onder andere de klassieke, Thaise en drukpuntmassage.

 De stoelmassages zijn holistisch van aard. Dit wil zeggen dat de masseur de nadruk legt op bepaalde aandachtsgebieden van de cliënt. Zo wordt aan iemand met spanningsklachten een andere behandeling gegeven dan aan iemand die dat niet heeft. Tijdens de behandeling worden altijd de rug, schouders, nek, armen, handen en het hoofd meegenomen. Daarbinnen is er ruimte om de nadruk op bepaalde aandachtsgebieden te leggen in verband met specifieke spanningsklachten. Al onze cliënten kunnen voorafgaand aan de massage aangeven waar op dat moment behoefte aan is.

Kenmerken van Thaise massage

De Thaise massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem, waardoor je weer energie krijgt. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels van de huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten en verbetert de bloedcirculatie.

Kenmerken van Klassieke massage

De klassieke massage is gericht op het stimuleren van de bloedcirculatie. Dit doen we door langzame, glijdende bewegingen te maken en spieren met de bloedstroom mee te kneden richting het hart.

Kenmerken van Drukpuntmassage

Een drukpuntmassage wordt ook wel acupressuur genoemd. We behandelen bepaalde punten op het lichaam met vingerdruk. Deze drukpunten bevinden zich op energiebanen.

Het effect van een stoelmassage op het werk

Het krijgen van een stoelmassage op het werk is een moment van ontspanning voor de medewerkers. Een stoelmassage verhoogt het energieniveau en concentratievermogen, vergroot de creativiteit en arbeidsmotivatie en verlaagt de fysieke én mentale spanningsklachten. Voor de organisatie levert dit tevreden en gezonde medewerkers op.

Het resultaat van stoelmassage op het werk

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het effect van stoelmassages. De Universiteit van Maastricht toont aan dat het leidt tot afname van RSI- en spanningsklachten. De effecten zijn al zichtbaar na 3 stoelmassages. Ook de University of Miami heeft de effecten van stoelmassage onderzocht en geeft aan dat een stoelmassage op het werk resulteert in een afname van werkstress en een toename in oplettendheid. Daarnaast hebben wij zelf onderzoek gedaan onder onze klanten. 94% van de respondenten die aangeven spanningsklachten te ervaren (pijnlijke nek-, rug-, arm- of schouderspieren en/of hoofdpijn), constateert na de stoelmassage een duidelijke afname van deze klachten.

Overige resultaten

  • Toename ontspanning: 96%
  • Toename energieniveau:  82%
  • Afname vermoeidheid: 72%
  • Toename concentratievermogen: 71%
  • Afname hoofdpijn: 58%

De toegankelijkheid van een stoelmassage op het werk

Een stoelmassage is een toegankelijke manier van ontspanning, omdat de kleding gewoon kan worden aangehouden tijdens de massage. Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften, want onze masseurs masseren door de kleding heen. Er wordt tijdens de massages geen gebruik gemaakt van olie of crème om te voorkomen dat er vlekken op kleding ontstaan en dat de aroma van de producten een geur verspreidt. Alle benodigdheden die van belang zijn bij het geven van een stoelmassage, worden door ons gefaciliteerd.

Heb je vragen?

Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 40 17 123 of info@massageprofs.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen via de onderstaande buttons.

Ontvang een voorstel op maat voor stoelmassage op locatie bij jou in de regio!

085 40 17 123

info@massageprofs.nl
Binnenhaven 1 6709 PD Wageningen

    Verstuurt het contactformulier uw bericht niet? Dan kunt u ons bereiken via info@massageprofs.nl of 085 40 17 123.