Fiscale voordelen van stoelmassage

De overheid moedigt de bevordering van een gezonde werkomgeving aan bij werkgevers. Stoelmassages dragen bij aan het welzijn van medewerkers en bieden ook fiscale voordelen voor je als werkgever. Hieronder lichten we graag de fiscale voordelen van stoelmassages toe.

De fiscale voordelen van stoelmassages

Als werkgever profiteer je van diverse fiscale voordelen van stoelmassages. Je geniet onder andere van belastingvoordelen, maar ook van vermindering van ziekteverzuim en verhoging van de werknemerstevredenheid.

Belastingvoordelen voor bedrijven

De opvoering van stoelmassages als bedrijfskosten kan leiden tot een verlaging van de belastingdruk op jouw bedrijf op verschillende manieren:

 • Verlaging van de belastbare winst
 • Belastingtarieven
 • Verbetering van de winstgevendheid

Verlaging van ziekteverzuim

Stoelmassages, wanneer aangeboden als onderdeel van een gezondheidsprogramma op de werkplek, verminderen stress en verbeteren de algehele gezondheid van werknemers. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en lagere bedrijfskosten.

Verhoging werknemerstevredenheid

Stoelmassage verhogen de werknemerstevredenheid. Ze verminderen fysieke klachten, verlichten gespannen spieren en bevorderen ontspanning en vitaliteit. Dit resulteert in verbeterde productiviteit, focus en algeheel welzijn.

Werkkostenregeling stoelmassages

Vanaf januari 2015 zijn alle bedrijven verplicht de werkkostenregeling toe te passen. Deze regeling biedt werkgevers de mogelijkheid om tot 1,92% (tarief 2024) van de totale loonsom te gebruiken voor vergoedingen en verstrekkingen, zoals stoelmassages. Als je meer dan 1,92% gebruikt, betaal je 80% belasting over het extra deel.

Nihilwaardering

Sinds 1 januari 2022 vallen stoelmassages niet langer onder de arbovoorzieningen. Stoelmassages op de werkplek vallen sindsdien onder de werkkostenregeling, maar de kosten tellen niet mee voor de vrije ruimte en kunnen onbelast worden verstrekt. . Het Handboek Loonheffingen van 2023 (artikel 22.1.9) van de belastingdienst biedt uitgebreide informatie over de specifieke regelgeving omtrent dit onderwerp.

KLANTERVARINGEN

MassageProfs logo only transparant tiny

 • Wij hebben de stoelmassages op kantoor als zeer prettig ervaren. 20 minuten ontspanning is absoluut stress verlagend en energie verhogend! Ester houdt rekening met persoonlijke wensen, is erg vriendelijk en professioneel.

  Tracey van Steenbergen - Office Manager RAPID SUGAR - Amsterdam
 • Swinging.nl werkt al geruime tijd op zeer plezierige wijze samen met MassageProfs. De medewerkers van MassageProfs zijn vriendelijk, deskundig, netjes en altijd correct.Wij zijn erg blij met de samenwerking en zullen nu en in de toekomst regelmatig een beroep blijven doen op de MassageProfs voor onze evenementen. Warm aanbevolen.

  drs. Martijn van Buren - Directeur SWINGING.NL - Rotterdam
 • De masseuse op onze stand tijdens de beurs People's Business in Rotterdam was een succes. Het heeft een groot aantal bezoekers getrokken en men was enthousiast over de professionele massage. Het heeft een enorme positieve bijdrage geleverd aan onze beursdeelname.

  Corina Besseling - Marketing- en Communicatiemedewerker ADRIAANSE VAN DER WEEL ADVOCATEN - Rotterdam

Boek stoelmassages voor je werknemers

Wil je de productiviteit van je werknemers verbeteren en stress verminderen? Boek gerust eenmalig een stoelmassage of vraag een offerte aan voor een stoelmassage. We bieden onze stoelmassages aan door heel Nederland. Heb je nog vragen over onze stoelmassages? Neem dan contact met ons op via 085 401 7123 of stuur een e-mail naar info@massageprofs.nl. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

085 40 17 123

info@massageprofs.nl
Bedrijfsmassages in heel Nederland  Verstuurt het contactformulier uw bericht niet? Dan kunt u ons bereiken via info@massageprofs.nl of 085 40 17 123.